Informatie Plaids en Hamamdoeken

Over M OC C O

De hamamdoeken en plaids van M O C C O ™ laten een combinatie van ambacht en design zien. De ontwerpen en de collectie zijn geïnspireerd op reizen, kunst, textiel en woonmode. Onder het label M O C C O ™ , wat staat voor Made of Cotton CO., worden in Turkije hamamdoeken gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit.

Hamamdoek

Een pestemal of hamamdoek (uitspreken als pesh-te-mahl) is een grote dunne en sterk absorberende handdoek die we vooral kennen uit Turkije, als onderdeel van het badritueel. Een hamamdoek is platgeweven, heeft een handgebonden rand en is meestal gemaakt van Turks katoen. De doeken zijn vaak kleurrijk, maar het belangrijkste voordeel is dat het materiaal goed absorbeert en heel snel weer droog is.

Door het absorberende katoen zijn ze prima als handdoek in de badkamer te gebruiken. Een hamamdoek is veel fijner is dan een zwaar, vochtig badlaken. Ze nemen goed vocht op en ze zijn vooral in een mum weer droog! Onze hamamdoeken zijn perfect voor gebruik op het strand, tijdens het sporten, tijdens een picknick of neem hem mee op al je reizen. Het neemt vijf keer minder plaats in dan een reguliere badhanddoek. Ze wegen bijna niets. Niet alleen handig op reis, maar ook prachtig om te zien!

Ambacht en trends

M O C C O ™ is een label waarin ambacht met design en kleurtrends wordt gecombineerd. Het draait om authentieke ontwerpen die met de hand worden geweven van katoen, bamboe en linnen. De doeken worden gemaakt op oude weefgetouwen en niet met machinale weefgetouwen. Het belangrijkste verschil van de hamamdoek in vergelijking met moderne automatische weefgetouw geproduceerde stof is de unieke zachtheid. Ze absorberen ook veel meer vocht. De traditionele weefmethoden voor de productie is ook de enige manier om dit resultaat te krijgen. Elke weefmachine kan maar 15-20 hamam handdoeken per dag maken. Onze oorspronkelijke handloomed hamamdoeken en plaids worden geweven door technieken die eeuwen teruggaat, zonder enige machine, maar dan wel met een eigentijds design en kleurenpalet."

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2021 brocantefrederic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel